Case

Only White,
hemsida med komplex E-handel

Företaget

Onlywhite är ett tobaksfritt snusnolag med visionen av ett Sverige fritt från rökning. Detta genom att erbjuda ett brett sortiment till låga priser.

Behovet

För att kunna vara konkurrenskraftiga i denna branchen så behövs en fräsch och välfungerande hemsida och E-handel. Only White hade också visioner om precis hur E-handeln skulle fungera och vilka features som behövdes för att göra köpupplevelsen så bra som möjligt. Därför krävdes mer än en plug-and-play E-handel som vem som helst kan sätta upp. Dessa lite simplare webbshopparna är väldigt bra om man bara vill sätta upp en webbshop så snabbt och smidigt som möjligt, men tyvärr så har de inte så många redigeringsmöjligheter. Därför krävdes det en helt skräddarsydd lösning för att kunna uppfylla alla designkrav som sattes på hemsidan.

Strategi - genomförande

Att designa en hemsida och att skapa en hemsida är helt olika saker. I designskedet kan man komma fram till hur man vill att sidan skall se ut och vilka funktioner den har. Men det är inte förrens i skapandet av denna sida som dessa två element måste kombineras. Den statiska designen måste bli en dynamisk sida. En sida som fungerar som det är tänkt, som är mobilanpassad och som faktiskt ser ut så som det är tänkt också. 

Genom tight sammarbete och god dialog togs en sida fram med just de kraven som sattes innan projektstarten. För att uppfylla dessa krav så behövdes många olika system integreras för lagerhållning, betalningsalternativ och leverans. Dessutom krävdes ett antal helt nykodade element för att helt uppfylla  design och funktionskraven av E-handelns framsida.

Resultat

Resultatet är en desingsnära och kompromissfri hemsida som har precis de funktioner som önskades.