Motornova

”Bilåterförsäljare”

Företagsbeskrivning

Motornova är en Mercedes agent (återförsäljare) i Skövde som har en tydlig målgrupp.

Motornova AB grundades i Skövde 2004 och är agent och återförsäljare av Mercedes-Benz. 2016 omsatte de ca 200 miljoner kronor och har idag ca 25 anställda. Deras unika läge i Skaraborg ger dem stor möjlighet att verka för stark utveckling av varumärket Mercedes i området.

”Motornova är ett företag med en lång erfarenhet av bilbranschen. Vårt läge i Skaraborg och Skövde ger oss möjlighet att verka för stark utveckling av vårt bilmärke i området.”

Behovet

Fivestar fick i uppdrag att fotografera nyinkomna samt begagnade bilar för att få ut på säljplattformen så snabbt som möjligt. Något som Motornova inte hade tid med. Bilderna skulle inkludera hel, fram, sido, interiör och rattbild m.m.

Försäljning av begagnade bilar är en stor del av Motornovas verksamhet, vilken omsätter ett stort antal bilar. En stor del av denna omsättning sker online via handelsplatser som Blocket, Wayke o.s.v. Här uppstår därför ett stort behov av högkvalitativa bilder för att hålla konkurrens med alla Svenska bilförsäljare och för att upprätthålla den image och prestige som krävs och förväntas av en Mercedesåterförsäljare. Inte nog med att bilderna måste upprätthålla en hög standard, utan de måste även produceras snabbt och effektivt eftersom det kostar Motornova att ha bilar i lager.

Uppdraget

Tidigare har säljarna varit ansvariga för att ta bilder, utan mer kamerautrustning än deras smartphone, därför har Motornova anförtrott bildproduktionen till oss, Five Stars Media. För att kunna upprätthålla den kvalité som krävs så har vi upprättat en fotostudio i deras lokaler. Där uträttar vi fotouppdrag veckovis eller dagvis beroende på hur stor efterfrågan Motornova har för tillfället. Allt för att de så snabbt som möjligt ska kunna få bilarna ut till försäljning och sålda.

Resultatet

Det är svårt att mäta konkreta resultat av det arbete vi utför på grund av de många olika faktorerna som spelar in vid försäljning av bilar, men det som Motornova tycker sig ha märkt är en ökad försäljning av bilar efter att vi börjat ta bilder åt dem.

”Five Stars Media har spelat en viktig roll i arbetet med att förbättra arbetsflödet för våra inbytta och begagnade bilar. Tack vare deras arbete med att ta högkvalitativa foton på våra bilar står vi ut bättre i den tuffa konkurrensen på begagnatmarknaden.”
– Johan Hög // Motornova.

Svenska Motor

”Bilåterförsäljare”

Företagsbeskrivning

Vid årsskiftet 2019/2020 slogs bolagen Gustaf E Bil AB, med anor så långt tillbaka som 1940-talet, och Svenska Motor i Västra Götaland AB ihop och verkar nu under namnet Svenska Motor Sverige AB. Idag är Svenska Motor en auktoriserad återförsäljare av bland annat Kia samt systerbolag till Motornova.

Behovet

Med dess många olika bilhallarna runt om i Skaraborg så är såklart antalet anställda ganska stort. Tyvärr betyder bilhallarnas geografiska spridning att det kan vara svårt att ha en enhetlig digital image.

Strategi – Genomförande

För att konsolidera Imagen utförde vi porträttfotografering av alla anställda vid de olika platserna med samma ljussättning och studio-miljö. Dessutom skapade vi en video för att visa upp hur lokalerna ser ut, för användning på hemsida och sociala medier.

Resultatet

En riktigt snygg hemsida, med en enhetlig känsla och en personlig touch då man kan se ansiktena av de personer som bygger upp bolaget.